NIEUWS

Nieuwe foto’s

Paas eitjes

Vanaf midden Oktober, nieuwe bonbons voor Kasteel Engelenburg.

Bladgoud en zwart. Inhoud foelie en Lange Peper en een Origin uit Arriba

Vanaf 13-10-2016 heeft Grand Pasteur een nieuwe verkooppunt namelijk, de koffiethuiswinkel

Eindelijk is het dan zover. Grand Pasteur heeft de sleutels van haar eigen Productie ruimte!

Vanaf 1-8-2016 zal Grand Pasteur haar chocolade produceren op de Louberg 44 in Eerbeek

Vanaf 15 maart staan de paaseitjes van Grand Pasteur bij Bakkerij Teeselink! Wees er snel bij en ontdek nieuwe smaken. Wil je weten welke smaak bij welke kleur hoort kijk dan op:

Vanaf vandaag (27-2-2016) levert Grand Pasteur haar bonbons aan restaurant Grand Cafe De Korenmolen. Je kunt hier dus niet alleen terecht voor de lekkerste gerechten en de goede sfeer maar ook voor heerlijke handgemaakte bonbons.

Vanaf vandaag (23-2-2016) liggen de heerlijk handgemaakte slagroomtruffels van Grand Pasteur bij Bakkerij Teeselink.

Voor meer informatie kijk ook op https://www.facebook.com/grandpasteur/ of op deze website.

Vrijdag 19-2-2016 stond er een erg leuk stuk over Grand Pasteur in het Brummensweekblad geschreven door Marije Verbeeck:

Brummen- Na de verbouwing, eind deze zomer opent chocolatier Anne Grootherder (1991, getogen Brummense) haar chocolade atelier Grand Pasteur. Zij en haar vriend zijn neergestreken op Arnhemsestraat 21, waar Anne inmiddels aan het werk is in een noodatelier. Haar bijzondere bonbons zijn al verkrijgbaar bij onder meer bakker Teeselink en ze staan op de kaart bij Tante Blanche.

Ga je een winkel openen aan de Arnhemse straat?

Nee, even los van de beperkende gemeentelijke regels, dat zou teveel afleiden van wat ik het liefste doe, aan het werk zijn met chocolade, bonbons ontwerpen en ze vervaardigen. Ik richt me op restaurants en hotels en ik sta op markten, zoals op de Pinkstermarkt. Daarnaast geef ik workshops.

Jouw bonbons zien er heel anders uit.

Klopt. Moderne bonbons glimmen veel meer, zijn strakker vormgegeven, egaler, minimalistisch en wat kleiner. Sommige mensen geloven eerst niet dat het echt bonbons zijn. Met chocolade kun je veel technieken en vaardigheden toepassen, maar je kunt er ook allerlei creatieve vormideetjes op loslaten. Met moderne technieken zoals airbrush en moderne eetbare ingrediënten, zoals titaan, kun je hele leuke dingen doen. Bedrijfslogo’s in alle vormen en kleuren, behalve alleen diepzwart, kunnen op bonbons geprint worden. Daarom hou ik zo van dit materiaal, ik beweeg me op het snijvlak van ambacht en kunst.

Smaken ze ook anders?

Net als koffie en wijn is chocolade een natuurproduct dat op veel plaatsen op de wereld verbouwd wordt. Er zijn grote verschillen in herkomst, groeiomstandigheden, soorten en verwerkingsmanieren. Als je erop gaat letten, zul je al snel grote verschillen proeven. De Nederlandse chocolademarkt was decennialang murwgemept door de ‘milkywaysmaak’. Heel zoet, heel makkelijk, vlak, veel suiker, bijna iedereen lust het en: goedkoop. We kennen bonbons met likeur, met noten en mokka. Dan heb je het ongeveer gehad. Ik wil de verwachtingen overtreffen. Het is mijn missie om de mensen te laten zien en proeven wat er allemaal mogelijk is met chocolade.

Noem eens wat?

In mijn bonbons zit vlierbloesem, rozemarijn, Keltisch zeezout, roos, munt, peper en lavendel.  En naast de suiker die al in de chocolade zit, voeg ik nooit suiker toe. Dan proef je de smaken niet meer.  Ik heb nu acht verschillende bonbons in mijn assortiment. en wil het nog uitbreiden tot ongeveer twintig. Meer hoeft niet, ze moeten verschillend genoeg blijven. Maar die twintig soorten wil ik vervolmaken, qua vorm én smaak

Afgelopen week heeft Anne een workshop gegeven in de Kookstudio van Tom Hartjes.

Vanaf vandaag 11-1-2016 kunt u de bonbons van Grand Pasteur kopen bij Bakkerij Teeselink aan de Ambachtstraat 46 te Brummen.